Om Pronofa ASA

Om Pronofa ASA

Pronofa ble etablert i januar 2021, og ble spunnet ut av hjørnesteinsbedriften Denofa, som har produsert næringsmidler i Fredrikstad siden 1912.

Industrikompetansen til Denofa var avgjørende for etableringen av det nye selskapet, kombinert med innhenting av midler fra kapitalmarkedet. 

Siden har Pronofa tilført kompetanse og erfaring gjennom oppkjøp av flere mindre selskaper, og nyansettelser. 

På den måten har vi blant annet tilegnet oss mer enn 15 års erfaring innen lavtrofisk akvakultur (Ciona-oppdrett) og entomologi (Svart soldatflue-oppdrett).

Status 2024




Pronofa skiller seg ut fra andre start-up-selskaper ved at vi har Denofas industrielle kompetanse i ryggen, i tillegg til sterke investorer. Det har gitt oss muligheten til å satse på produksjon av nye, lokale og bærekraftige råvarer i stor skala.

Avdelinger


FREDRIKSTAD (NO)

  • Hovedkontor
  • FoU-avdeling for alternative proteiner

STENUNGSUND (SE)

  • Produksjonsanlegg for Ciona (tunikater)

EIDE (NO)

  • FoU-avdeling for Ciona (tunikater)

Forretningsområder

Pronofa ASA er først i verden til å benytte tunikater i stor-skala matproduksjon. Vi bruker den lokale varianten Ciona som vokser naturlig langs kysten i Norge og Sverige. Produktene våre selges under merkevaren Purply.

Purply er et videreforedlet Ciona-produkt som har karakteristikker som ligner tradisjonell kjøttdeig. Det kan med fordel brukes i populære retter som taco, lasagne, pizza eller kjøttboller.

Med et klimaavtrykk kun 0,2 kg. CO2e per kg. er Purply verdens mest klimavennlige kjøtt.

I tillegg til å produsere mat av Ciona, utforsker vi muligheten for å bruke samme råvare til fôrproduksjon. Til bruk i fiske- eller dyrefôr ser vi også på alternative proteinkilder som Svart soldatflue.

Eierskap og ledelse

Denofa AS, Godthåb Holding AS, Convexa Assymetric AS, Reitan Kapital AS og Silvercoin Industries eier til sammen mer enn 75% av Pronofa ASA (2024).

De resterende aksjene er i hovedsak fordelt på ulike investeringsselskaper, samt tidligere eiere av selskaper som har blitt kjøpt opp og innlemmet i Pronofa.

Styremedlemmer

BJØRGE GRETLAND

Chairman
  • Broad experience from venture capital, mergers & acquisitions and capital markets
  • Food tech, sustainable tech investments, active ownership, global expansion, partnerships
  • Holds a Master of Economics and a PhD in strategy and finance

HAAKON SÆTER

Board Member
  • Broad experience from investments and capital markets for several years
  • Sustainable tech investments, active ownership
  • Education from Oslo Business School (HA)

HEGE BUER

Board Member
  • CEO Jackon
  • MSc Business & Management
  • Extenisve experience from top level finacial position

HILDE C. TALSETH

Board Member
  • Director Sustainability & Innovation, Norsk Kylling AS
  • MBA Strategy & Management, Norwegian School of Economics (NHH)
  • Extensive leadership experience and board memberships.

TERJE ANDERSEN

Board Member

  • Board Member of Borregaard ASA, Head of Audit and Sustainability committee
  • Previous CFO of Orkla and CEO of Orkla Investments
    Board Member of Borregaard ASA, Head of Audit and Sustainability committee
  • MBA («Siviløkonom»), Norwegian School of Economics (NHH)

HEGE RIVEDAL ØDEGAARD

Board Member
  • Director Quality & Sustainability Denofa
  • Biochemical laboratory Scientist
  • MSc Food Scientist

HANS MARTIN KJERNSBÆK

Board Member
  • CFO Denofa AS
  • Msc. Business Administration
  • Master of Professional Accountancy
  • Extensive experience from audit, transactions and advisory in public interest companies
Back to top