Blir til fond og kjøttdeig
Etter høstingen, må Ciona-råvaren først varmebehandles. I denne prosessen skiller vi ut en kraft eller fond som har en distinkt smak av Umami. Tørrstoffet er hovedingrediensen
Veldig kort livssyklus
Ciona er enkle organismer med kort livssyklus, noe som også innebærer at de kan høstes allerede etter noen måneder. Sammen med andre biologiske egenskaper, er dette blant årsa
Purply – «Verdens mest bærekraftige kjøtt»
Purply-kjøttdeigen som vi lager av Ciona er nøytral i smaken, og kan krydres og brukes på samme måte som vanlig kjøttdeig. Ferdig tilberedt smaker det ikke marint, men heller
Dette er bærekraftig akvakultur
Ciona trenger hverken gjødsel, fôr eller ferskvann for å vokse. De spiser kun plankton. Hvert individ filtrerer 3-5 liter vann i timen for plankton, noe som bidrar til å fjerne
Vokser naturlig
Ciona er en type tunikat (marint dyr) som spiser plankton. Våre oppdrettsanlegg innebærer bruk av tau, hvor Ciona vokser naturlig. Pronofas metode gir opptil 82 kg. Ciona-kjøt