Pronofa ble Barth Eides neste stopp etter klimatoppmøtet

Pronofa ble Barth Eides neste stopp etter klimatoppmøtet

Klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap) har en travel agenda. Etter avslutningen av klimatoppmøtet COP27 i Sharm El Sheikh i Egypt, gikk turen videre til Søndre Viken. Her ventet bedriftsbesøk hos Paxster AS og Borregaard i Sarpsborg, og Hydrovolt, Batteriretur, Gyproc Norge, BORG HAVN IKS, HYDROLIFT og KRONOS Worldwide, Inc. – i tillegg til Denofa og Pronofa – i Fredrikstad.

Etter en omvisning på Denofa-anlegget, fikk Barth Eides delegasjon høre mer om Pronofas satsing på insekter og tunikater. Og smake tunikatburger, tilberedt og servert av ansatte fra Fredrikstad-restauranten Beach Club. Samtlige i følget virket begeistret over å få smake på nyvinningen.

Ordføreren: – Framtidsrettet bedrift

I år fyller Denofa 110 år, og har i løpet av den tiden befestet seg som en hjørnesteinsbedrift i Fredrikstad. Selskapet er majoritetseier i Pronofa, og en håndfull ansatte jobber for begge selskaper.

I anledning besøket fra statsråd Barth Eide, var Fredrikstad-ordfører Siri Martinsen med rundt for å støtte de lokale industribedriftene. Etter omvisningen på anlegget, var det tid for en smakebit på fremtidens kjøtt: Tunikat.

– Denofa må være en av de sprekeste 110-åringene vi har i landet! Fredrikstad har en stolt industrihistorie og Denofa er en av pilarene i denne historien. Som følge av en innovativ ledelse og dyktige ansatte, har Denofa greid å tilpasse seg utviklingen, sier ordfører Martinsen etter besøket

– At vi under besøket fikk servert tunikatburgere sier egentlig sitt. Her har vi virkelig med en framtidsrettet bedrift å gjøre, legger hun til.

Helt ærlig, hva synes du om tunikatburgeren?

– Jeg skal innrømme at jeg var litt skeptisk, men tunikatburgeren smakte overraskende godt! 

 

Back to top